Yeni müşterilerimizin %50 si eski müşterilerimizin referansı ile geliyor

“Dünyada operasyonel kiralama ile operasyonel leasing aynı sistemde işlem gördüğünü ifade eden Cenk Erten, “ister otomobil, ister uçak, isterseniz iş makinası kiralaması yapılsın fark etmez. Sonuçta yapılan tüm kiralamalar bir finansal işlemdir. Biz Sekar Oto olarak bu sistemi iyi bilen ekibimiz ve müşterilerimize sunduğumuz butik kaliteli hizmet ile filo kiralama yönetiminde finans alanında ki başarımızı yansınıyoruz. Yeni çalıştığımız müşterilerimizin %50 si eski müşterilerimizin referansı ile bize geliyor olmaları ne denli iyi hizmet aldıklarını gösteriyor” dedi.

Filo kiralama sistemi dediğimiz olay sıradan basit bir şey değil ciddi bir organizasyon ve finansal altyapı gerektiren bir organizasyon olduğunu ifade eden Sekar Oto Filo Yönetim Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Cenk Erten, “ Dünyada operasyonel kiralama ile operasyonel leasing aynı sistemde işlem görmektedir. Dolayısıyla, ister otomobil, ister uçak, isterseniz iş makinası kiralaması yapılsın fark etmez. Sonuçta yapılan tüm kiralamalar bir finansal işlemdir. Biz Sekar olarak bu sistemi iyi bilen ekibimiz ve müşterilerimize sunduğumuz butik kaliteli hizmet ile filo kiralama yönetiminde finans alanında ki başarımızı yansınıyoruz. Yeni çalıştığımız müşterilerimizin %50 si eski müşterilerimizin referansı ile bize geliyor olmaları ne denli iyi hizmet aldıklarını gösteriyor” dedi.

Sekar Oto olarak henüz genç bir oyuncu olmamıza karşın piyasa şartlarını iyi bilen bir ekip olduklarının altını çizen Cenk Erten, “Gerek müşterilerimizin beklentisi olan butik ve kaliteli hizmet, gerekse sermayedarlarımızın karlılık beklentilerini  karşılayacak şekilde hareket ederek sektörün önemli oyuncularından biri olma hedeflerimize ilerliyoruz. Sekar Oto’nun başarılı organizasyonlara imza atmasının arkasındaki itici gücün Şekerbank gibi bir sermaye ve marka değerinin yattığı gerçeğinin yanında, geçmişten gelen tecrübemizle operasyonel finansal kiralama işini iyi bilen bir ekibimizin olmasıdır. Elbette ki 10 yıl önce piyasaya girmiş olsaydık bugün çok daha farklı bir Pazar payımız olabilirdi. Ancak; temsil ettiğimiz gurubumuzun sağladığı itici güç ile Sekar  kısa zamanda açığı kapatarak, gerek finansman gerekse fark yaratan hizmet kalitesiyle piyasanın önemli oyuncularından biri haline gelmeye başladı”diyor.

Filo kiralama sektörü olarak nasıl bir 2018 yılı geçireceğimizle ilgili tespitlerini aktaran Cenk Erten, “Filo Kiralama sistem oyuncuları aslına bakarsanız geçmişte yararlandığı bir çok avantajları kaybederek geçek rekabet ortamının sağlanacağı ve sadece bu işi güçlü bir yapı ile sürdürebilecek oyuncuların var olacağı bir döneme girmiştir. Bu durumu bizim için bir şans olarak görüyorum. Çünkü, gerek fonlama, gerekse müşterilerin kredibilitelerinin zayıflaması gibi imkanlar zorlaştıkça sektörün oyuncuları şartlar gereği fiyatlamadan pazarlamaya kadar bir çok operasyonda daha rasyonel kararlar almaya başladılar. Dolayısıyla, piyasa koşulları zorlaştıkça oyuncular arasındaki rakabet gücü ortaya çıkarak gerçek bir rekabet eden liberal piyasa oluşmaya başlamıştır” dedi.

Kuralları doğru bir şekilde uygulanan liberal bir pazarda hem eski oyuncular, hem de pazara yeni adım atacak şirketler için yer var diyen Erten, “Sektörün eski firmaları yıllardır araçların kiralanabilir bir şey olduğunu anlatarak bir pazarın oluşmasını sağladıkları ve dolayısıyla bizlerden daha büyük portföyleri olduğu gerçeğini göz ardı edemeyiz. Ancak; bu durum ilelebet kalıcı olacak demek değildir. Sektörün yeni oyuncuları fark yarattıkları zaman pazarda yer alacaklardır. Dünyada, paralel olarak ülkemizde de giderek yaygınlık kazanan, özellikle genç jenerasyon içindeki aidiyet duygusunun azalması sektörün gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Dolayısıyla, Sekar Oto gibi pazarın yeni oyuncuları sundukları yeni projelerle sektöre yeni bir soluk kazandırırken, yakın zamanda pastanın büyümesini sağlarken, aynı zamanda pastadan önemli bir dilim almış olacaktır” dedi.

Son yıllarda ki kur ve vergilerin artışından kaynaklanan yüksek fiyatlar nedeniyle, ülkemizde otomobil alımı ve genel giderlerin giderek pahalı olmaya başladığını ifade eden Cenk Erten, “gerek bireysel gerekse şirketler bazında oldukça önemli bir gider olarak ortaya çıkan otomobil satın alımı günümüzde artık farklı bir yöne kayarak bireysel veya şirketler bazında otomobile yatırılacak paranın daha verimli kullanılarak uzun vadede daha karlı bir tablo sunan kiralamaya yönelmektedir” diyor.