Poliport Genel Müdürü Selçuk Denizhan: Her yıl ilave tank yatırımlarıyla kademeli olarak büyümeyi hedefliyoruz

Anadolu yakasında, İstanbul’a en yakın ve en büyük liman komplekslerinden biri olarak hizmet veren Poliport, nitelikli kimyasal ürünlerin elleçlenmesinde ve depolanmasında kritik bir merkez haline gelmeye hazırlanıyor.

Türkiye’de tamamen 3. șahıslara ait ürünlere, depolama ve elleçleme hizmeti veren, mal alım satımı yapmayan tek bağımsız kimyasal depolama yapan birkaç șirketten biri olan Poliport, konumuyla ve sunduğu hizmet kapsamıyla rakiplerinden ayrılıyor.  Rıhtım, iskele ve depolama tesisleri ile Anadolu yakasında İstanbul’a en yakın ve en büyük liman komplekslerinden biri olarak 1971 yılında kurulan Poliport, Avrupa Birliği’nin de en büyük ve önemli limanlarından biri konumunda olan Kocaeli Bölgesi’nde bulunuyor. Stratejik çıkış noktalarına yakın ve gümrüklü sahada, ithalat, ihracat ve her türlü transit ticaret uygulamasına uygun olan Poliport, şehir trafiğine giriş olmaksızın tesise ulaşım imkanı sunuyor. Ana arterlere direkt bağlantı, Sabiha Gökçen Havaalanı’na 25 dakika, İstanbul’a 30 dakika uzaklık, Osmangazi Köprüsü’ne 400 m mesafe avantajıyla hizmet veren Poliport, 1990’lardan bu yana Dow, BASF, Covestro, SABIC, Helm, Shell gibi yerli ve yabancı büyük üreticilere ve dağıtıcılara hizmet veriyor.

Stratejik coğrafi pozisyonu ile bölgede yer alan 13 organize sanayi bölgesine ve Türkiye’nin tamamına hizmet sunan Poliport, Türkiye’nin ihracatında ve hammadde temininde önemli bir rol üstlenirken özel sıvı kimyasalların depolama gereksinimlerine de çözüm sunuyor.

Yeni yatırımlar hakkında açıklamada bulunan Poliport Genel Müdürü Selçuk Denizhan, “Toplamda 178 adet tank ve 272.127 m3’lük kapasite ile müşterilerimize hizmet veriyoruz. Türkiye’de sıvı yük terminallerinde elleçlenen yükün artış trendine girdiğini özellikle alkoller, aromatikler, polimerik ürünler, petro kimya türevleri, glikoller,asitler, izosiyanatlar ve tüm solvent  ürün grubunun yük trafiğine yönelik önemli artışların olması bekleniyor. Poliport olarak 2024 yılında da 5.850 m3 tank yenileme yatırımı gerçekleştirerek, 2024 yılı son çeyreğinde tankları devreye almayı hedefliyoruz. Sıvı yük kapasitesini uzun vadede de 436.000 m3’e ulaşması hedefimiz” dedi.

Onaylı ÇED Raporu kapsamında kendi kampüsünde, kapasite artırımı için çalışmalara başlamayı hedefleyen Poliport, yatırımlarını tank doluluk oranlarına göre gerçekleştirerek, kapasitesini artıracak.  Böylece hem müşteri portföyünü büyüten Poliport hem de güçlü bir pazarlama stratejisi ile müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi çözümler sunuyor. 65’ten fazla farklı kimyasal ürünün depolanması ve elleçlenmesi konusunda kapsamlı bir deneyim sahibi olduklarının altını çizen Denizhan, standart kimyasallara ek olarak nitelikli kimyasallar grubunda TDI, MDI, ACN, HMD gibi özel uzmanlık gerektiren ürünlerin depolanması ve elleçlenmesini de gerçekleştirdiklerini belirterek şu bilgileri veriyor: “MDI, TDI ve Polyol tanklarımızı kullanarak  özel kimyasal depolamada bir terminal üssü olmayı hedefliyoruz. MDI ve TDI depolama tankları ısıtma ve tam otomatik kapalı dolum sistemleri   ile donatılmış, sıcaklık kontrolünü sağlamak ve kimyasalın stabilitesini korumak için iyi bir şekilde yalıtılmış olmalı. Ayrıca nem ile reaksiyona girmesi nedeniyle, tankların nem bariyerleri ve kapalı devre sistemleri ile korunması gerekmekte. MDI, TDI ve Polyol ürünlerinde depolama hacmimizi arttırarak  bu alandaki yetkinliğimizi bir adım öteye taşıdık. standart kimyasallardan farklı olarak özel tasarlanan tanklarımızda , MDI (Metilen Difenil Diizosiyanat) ve TDI (Toluen Diizosiyanat) gibi özel kimyasalları depoluyoruz. . MDI, TDI ve Polyol tanklarımızda kimyasal depolamada güven ve verimliliği en üst düzeye çıkararak, sektördeki liderliğimizi sağlamlaştırıyoruz” dedi. Poliport’un, üstün hizmet anlayışı ile mükemmel müşteri deneyimi sunmayı ilke edindiğini belirten Poliport Genel Müdürü Selçuk Denizhan, dijital yatırımlara ağırlık verdiklerini ve bu doğrultuda CRM sistemine geçiş yaptıklarını da söyledi. Selçuk Denizhan, konuyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu: “CRM sistemimiz, kurumsal hafızanın korunması ve geliştirilmesinin yanı sıra, müşteri geri bildirimlerinin daha etkili ve şirketimizin temel prensiplerine uygun şekilde takip edilerek raporlanabilmesini sağlıyor. Ayrıca, satış fırsatlarının yaratılması ve potansiyel iş ve müşterilerin tek bir platformda takip edilmesine olanak tanıyarak, iş süreçlerimizi daha verimli hale getiriyor. Sıvı yük ve kuru yük terminallerinde müşteri memnuniyetini artırma, sadakat yaratma, operasyonel verimliliği iyileştirme ve stratejik karar alma süreçlerini desteklemek hedeflerimizde CRM, süreçleri titizlik ile takip edebilmemize katkı sağlayacak.”EYLÜL2024