VARTA ÇEVRECİLERİ SEVER

Doğaya karşı sorumluluklarının bilinciyle hareket eden VARTA, çevreyi koruma ve sürdürülebilirlik kapsamındaki faaliyetlerine devam ediyor.

Verimli ve temiz enerji ile üretim gerçekleştiren VARTA, karbon salınımını azaltabilmek için, yeşili ve doğayı korumaya devam ediyor. Firma geçtiğimiz yıl TEMA VAKFI ile iş birliği yaparak ‘Atık Piller Fidana Dönüşüyor’ kampanyasına imza atmıştı. Ses getiren kampanya büyük marketler aracılığı ve TAP Derneği’nin katkılarıyla hayata geçmişti. Atık pillerin geri dönüştürülmesi konusunda çalışmalarına devam eden VARTA, farkındalığı artırarak toplanan atık pil oranlarını arttırmanın gerekliliğini ve önemini vurguluyor.

Atık pillerin toplanması oranını artırmaya yönelik bir film hazırlayan VARTA Pilleri Türkiye, hazırladığı filmle her yaş gurubuna yönelik net bir mesaj veriyor. VARTA’nın filmi ‘’Daha yaşanabilir bir dünya için harekete geçmemiz gerektiğini, ülkemizde atık pillerin sadece %5’ inin geri dönüştürüldüğünü, her bir pilin, gözlükten sulama kabına, çalar saatten bisiklete kadar pek çok günlük eşyaya dönüştürülebileceğini’’ anlatıyor.

Aslında atık pillerin %100’ünün kolayca geri dönüştürülebileceğini söyleyen VARTA, bu film ile farkındalığı artırmaya çalışıyor.

Pillerin geri dönüşümü, aynı zamanda nadir bulunan mineraller, çinko, bakır, demir ve manganez gibi doğal kaynakların korunmasına yardımcı olarak yeni madenlerin çıkarılmasına olan ihtiyacı azaltıyor. Bu, çevreyi korumaya ve yeni pillerin madencilik ve üretimiyle ilişkili karbon ayak izini azaltmaya yardımcı olur.

ATIK PİLLERDEN GÖZLÜK ÇERÇEVESİ, BİSİKLET, ÇALAR SAAT YAPILIYOR…

Kampanya ile atık pillerin toplanarak geri dönüştürüldüğünde, neler yapılabileceği örneklerle tüketicilere anlatılıyor Örnekler arasında, kaç tane pilden gözlük çerçevesi kaç tane pilden  bisiklet ya da çalar saat yapıldığını öğreniyorsunuz.

AVRUPA ATIK PİL TOPLAMA ORANI %50, TÜRKİYE’DE %5

Kampanya ile ilgili konuşan VARTA Pilleri Türkiye Genel Müdürü Kerem Acar ‘’Avrupa ülkelerinde atık pillerin toplanma oranının % 50’lerin üzerine kadar ulaştığını, bu oranın  ülkemizde ise %5 seviyelerinde olduğunu belirtiyor.

Acar ‘’Biz VARTA Pilleri Türkiye olarak üzerimize düşeni yapmayı görev biliyoruz. Farkındalığın küçük yaşlarda edinilmesi gerektiğine inanıyoruz. Çocuklarımıza bu konunun önemini anlatmak için anlaşılır ve ilgi çekici içerikler üretimeye başladık. 2023 yılında TEMA Vakfı ile çok güzel bir iş birliği yaptık. Büyük marketler aracılığı ve TAP Derneği’nin desteği ile atık pillerin toplanmasına ve geri dönüştürülmesine yönelik ‘’VARTA ile Atık Piller Fidana Dönüşüyor’’ kampanyasını gerçekleştirdik.

VARTA’nın global ajandasının en üst sıradaki konularından biri de tabii ki sürdürülebilirlik üzerine.

VARTA, 135 yılı aşan tecrübesi ile tüketicilerin her türlü enerji ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyor. Bunu yaparken doğaya zarar vermeden, çevreyi koruyarak faaliyetlerini sürdürmeye özen gösteriyor. Amacımız, mümkün olduğu kadar çok, kaynak azaltmak ve yeniden kullanmayı teşvik etmek, geri dönüşümü desteklemek’’ dedi.

Hedefi ‘5 ton atık pil, 10.000 Fidan!’ olan kampanyada her 0,5 kilogram pil için 1 adet fidan bağışı gerçekleşti.

Bağışlanan fidanlar ile Gaziantep’te VARTA Hatıra ormanı yeşerecek.OCAK2024